dæhlie oberstdrof

Dæhlie 365February 22nd

VM Oberstdorf 2021

Dæhlie Strava Challenge - «VM på hjemmebane – Fullfør distansen» Bli med du også!

Utøverne får 10 dager, du får 4 uker.

Det norske langrennslandslaget er klare for VM i Oberstdorf, med start 24. februar. I år skal vi lage god stemning på hjemmebane, og vi trenger din hjelp for å få det til!

Vi ønsker å utfordre deg til å gjennomføre den samme distansen som utøverne, vi kaller det «VM på hjemmebane – Fullfør distansen».

Vi håper du blir inspirert og motivert av sterke prestasjoner, vakre vinteromgivelser og våre flotte utøvere. Vi utfordrer deg til å gjennomføre den samme distansen på 100 km (snittet av dame og herredistansen). Du kan velge mellom langrenn eller løp for å fullføre.
Last ned Strava-appen å kom i gang med utfordringen

Du bestemmer selv når du vil gjennomføre distansen innenfor tidsrommet med startdato 24. februar og sluttdato 24. mars. Hvis du ønsker en ekstra «challenge» utfordrer vi deg til å gjennomføre alle etappene som utøverne går under VM på ski. Nedenfor finner du tips og inspirasjon til opplegg for de ulike øvelsene i VM. Gjennomfører du dette, er du helt RÅ.

Vi oppfordrer deg til å dele aktiviteten din med oss ved å registrere dine treningsøkter på aktivitetsplattformen Strava og bli medlem av gruppen «Dæhlie 365 Training Club». Du får med dette mulighet til å være med i trekning av premier om distansen gjennomføres i angitt periode. Deler du i tillegg dine bilder og kommentarer med oss kan du vinne ytterligere premier.

Vi oppfordrer alle til å benytte følgende emneknagger til sine SoMe poster: #completethedistance #dahlie.sportswear

Slik fungerer det

  • Meld deg inn i «Dæhlie 365 Training Club» som du finner på Strava
  • Register dine økter i løpet av tidsrommet 24. februar til 24.mars i Strava appen.
  • Du får med dette mulighet til å være med i trekning av premier om distansen gjennomføres i angitt periode.


WORLD CHAMPIONSHIP OBERSTDORF 25. Feb - 7. Mars 2021.

25. Februar - Sprint

27. Februar - 15/30km skiathlon

28. Februar - Lagsprint

2-3. Mars - 10KM/15km intervallstart

4-5. Mars - Stafett 4x5km/4x10km

6-7. Mars - 30km/50kmKonkurransedag 1 – Sprint

I dag er det VM-Sprint i Oberstdorf. Mange tenker sikkert at dette er en av de letteste dagene for utøverne. Det er tross alt korte etapper, men starter du med prologen på morgenen og avslutter med finalen på ettermiddagen, går du totalt 4 etapper. 4 knallharde etapper. Du må være på mentalt og fysisk, og vi i Dæhlie vil med utfordringen vår «VM på hjemmebane - Fullfør distansen» ønske å gi deg en utfordring og et treningstips. Nå skal vi ut og prøve litt av det samme som utøverne gjør i dag. Bli med!
Sprint er knallhardt. Det er høy fart, høy puls og masse melkesyre fra start til slutt. Vi håper du har blitt inspirert til å komme deg ut, og har i den forbindelse en utfordring til deg. Vi kaller det VM på hjemmebane med mål om å få kilometer i banken for å fullføre den samlede VM-distansen i vår utfordring.

Konkurransedag 1 – Sprint - Treningstips

Vi kjører intervaller i dag. 45/15. Det vil si 45 sekunder aktivitet, 15 sekunder hvile. Det gjentar vi 5 ganger. Så har vi en litt lengre pause og deretter kjører du det samme 3 ganger til. Det er totalt 4 runder. Da har vi fått våre 4 heat. Det er en skikkelig god økt. Gå ut og prøv det. Vi sees i løypa!


Konkurransedag 2 – Skiathlon

Nå venter andre konkurransedag for utøverne. Skiathlon eller skibytte er en av de nyeste øvelsene på VM programmet. En utrolig spennende øvelse med et taktisk spill og en nerve hele veien. Her må utøverne være oppmerksomme hele veien med mange fartsvariasjoner og det er en kamp om posisjonene i feltet. Løpet kan avgjøres tidlig og løpet kan avgjøres i en spurt. Teknisk skal du mestre både klassisk og skøyting.

Vi i Dæhlie vil med utfordringen vår «VM på hjemmebane - Fullfør distansen» ønsker å gi deg utfordring og et treningstips. Nå skal vi ut og prøve litt av det samme som utøverne gjør i dag. Bli med!
Konkurransedag 2 – Skiathlon - Treningstips

Vi hadde en tøff kvalitetsøkt tidligere og med økten i dag ønsker vi å nyte naturen, trene utholdenheten og få et ekstra påfyll av kilometer i utfordringen vår «VM på hjemmebane -Fullfør distansen». Vi kjører en klassisk langtur. Klarer du å gå sammenhengende 15-30 km slik som guttene og jentene gjør i VM?

Start i et tempo som er passe for deg og som du føler du kan holde sammenhengende lenge. Ta intensiteten ned i motbakkene og finn en god flyt i lettere terreng. Går du sammen med noen, skal der kunne klare å kunne snakke sammen under store deler av turen. Dette er en god økt. Jeg håper du sitter godt i sofaen under VM sendingen på kvelden etter denne økten og er stolt av egen prestasjon. Gå ut og prøv det. Vi sees i løypa!