meet amalie saeten

Dæhlie 365June 11th

MØT AMALIE SÆTEN

Et av Norges aller største kvinnelige løpetalenter, Amalie Sæten, deler sin hverdag med oss.

meet amalie saeten

ENORMT MYE ARBEID BAK RESULTATENE

Å følge en av Norges aller største kvinnelige løpetalenter er en svært spennende prosess for Dæhlie Sportswear. Amalie Sæten er en ung og lovende mellomdistanseløper, Norgesmester på 1500 m og sykepleierstudent. Amalie løper for Ull/kisa Friidrett, som nå har valgt Dæhlie som sin klesleverandør.

Det å få lov til å være med inn i en toppløpers sfære og oppleve til aller minste detalj hva som skal til for å bli en løper i verdensklasse, setter Dæhlie høyt. Det ligger enormt mye arbeid bak for å oppnå det Amalie Sæten er i ferd med å oppnå. Mye arbeid gjenstår fortsatt for å oppnå sesongens mål.

Amalie kommer inn med god kunnskap og erfaring innen løpebekledning, det vil Dæhlie Sportswear sine løpere nyte godt av i senere sesonger fremover.

Dæhlie Sportswear har fått et innblikk i sesongens planer og målsettinger.


meet amalie saeten meet amalie saeten


PLANER FOR SESONGEN

Først og fremst er det vanskelig å lage en spikret konkurranseplan på grunn av karantene og situasjonen vi er i, men har fått satt opp noen løp i kalenderen.


AMALIE`S LØPSKALENDER:

• Jessheim Elite 1500m 9. juni

• European Athletics Team Championships 19. juni i Bulgaria

• Leverkasen 27 juni

• NM Kristiansand 1500m 11. september

MÅL FOR SESONGEN

Målet mitt er alltid å bli bedre og løpe fortere enn hva jeg har gjort før, men pleier ikke å peke meg ut en bestemt tid. Føler allerede da at jeg setter begrensinger ovenfor meg selv. Løp inn til 4.08.81 under Night of Highlighs. På bakgrunn av dette ønsker jeg å presse persen enda lengre ned, forhåpentligvis i et større felt og der jeg kan få matching.

Få en god plassering i European team championchips på 1500m, og under NM på min «gamle» hjemmebane!


meet amalie saeten meet amalie saeten

FORBEREDELSER

Jeg pleier å kjøre en 10 dagers konkurranseoppkjøring, som inneholder en veldig spesifikk konkurranseøkt i konkurransefart ca 10 dager før. Ellers handler oppkjøringen om å få overskudd, tørre å slippe opp treningen, og få god selvtillit til å konkurrere.

På selve konkurransedagen har jeg også rutiner. Der en av de viktigste er å jogge 15 min på morgenen, ta et par drag, litt drill og noen spensthopp. Føler da jeg blir mer klar til å prestere, ettersom jeg «vekker» kroppen litt. Jeg har noen «ritualer» på selve konkurransedagen, der den viktigste er å lakke neglene. Det har jeg gjort i alle år, og har liksom fulgt med meg hele veien. Ellers er jeg fan av å ha tid til å slappe godt av, samtidig passer jeg på å ikke bli «for slapp», og sørger dermed for å komme meg litt ut ila dagen.

HVORDAN SER EN VANLIG TRENINGSUKE UT?

Jeg er opptatt av å ha god kontroll på intensiteten på øktene, slik at kvaliteten blir «brukt» på øktene det skal være «trøkk».


AMALIE`S TRENINGSHVERDAG:

• En vanlig treningsuke består av 11 økter, med en god miks av intervall og rolig løping. Løper mellom 100 og 130km i uka

• 2 x lavterskel økter (f.eks 4 x 6 min eller 6 x 3 min)

• 2 x spesifikke økter med litt mer fart (f. Eks 12 x 300m)

• En langtur på ca 70-80min

• Har alltid en hel fridag hver uke

HVA ER FAVORITTØKTEN DIN I SOMMERVARMEN, OG OM VINTEREN?

Liker øktene som er mest spesifikke mot det som er målet mitt, nemlig 300m i konkurransefart. Min favorittøkt er soleklar; 10-12 x 300m i 1500m fart, med 60 sek pause og 4 x 200m i 800m- fart, med piggsko!

Om vinteren er 15 x 400m med 45 sek pause en økt jeg er stor fan av!

HVA ER VIKTIG MED TANKE PÅ PÅKLEDNING UNDER TRENING?

Sommer:
Om sommeren er det viktig at klærne er lette og ikke for varme. Jeg liker korte shorts, og løper mye i sports BH. Det er også greit å ha med seg en tynn jakke eller en genser i treningsbaggen.

Vinter:
Bruker mye ull (nesten på alle økter), under en vindtett jakke. Liker også å bruke en varm tights på de ekstra kalde dagene, eller en tynnere tights med en ullunderdel under.

HVA ER FAVORITTØKTEN DIN I SOMMERVARMEN, OG OM VINTEREN?

Veldig fan av Jacket Spring Wmn. Veldig lett, tynn og vanntett. Passer perfekt til å kun ha en tynn t-skjorte eller en genser under.

Hipster run WMN, Shorts Oxygen Wmn, Shorts Run Elite WMN. Liker at shortsene er korte, og sitter pent på.meet amalie saeten

Foto: Alle studiobilder brukt i denne artikkelen er tatt av Fred Jonny ved www.fredjonny.com